Grønnmatskurs i Arendal

Mandag 1. november var det duket for matlagingskurs på Strømsbu vgs, tidligere Arendal husmorskole. Kvinnegruppen i Arendal menighet stod for tiltaket, med May Karin Holanger som primus motor. Forventning og nervøsitet kunne registreres både hos veilederne og hos de 16 deltakerne. Men så var det over.

Tillit, samkvem og hygge tok over idet oppskriftene kom frem. Her ble det rødbetesuppe, nøttesteik, vår-rull, bønnefest, glutengryte, nøtterull, salater i rike variasjoner, grove rundstykker og poteter. Og mens maten kokte, fikk undertegnede slippe til med teoretisk innføring i grønn mat, fysiologi og folkehelse.

Grønnmatskurs i Arendal

Tredje mandagskveld er et særtegn ved det Arendalske vegetarkurs. Vi møttes ved Stampefoss for å vandre i tussmørke langs kjerreveien til Kjenna, en gammel husmannsplass som nå er et treffsenter. På menyen stod vegetarisk turmat med bønnesalat, burgere og rundstykker, foruten forelesning om fysisk aktivitet. Kvelden ble avsluttet med fakkeltog gjennom skogen tilbake til bilene.

Den siste kurskvelden var tilbake på skolekjøkkenet med opplegg for doble porsjoner til avslutningsfesten. Ektefeller og andre venner var nemlig invitert med. Deltakerne kom med lovord og takk for kurset, samt ønske om oppfølgingstreff en gang i måneden. Dessuten fikk alle et par prøvenummer av Sunnhetsbladet med seg hjem.

Ta gjerne kontakt med undertegnede for kopi av oppskrifthefte (per.de.lange@adventist.no – tlf 90183859).