Solidaritetstur til Burma sommeren 2014

Jeg heter Wahnaydah David og er 19 år. Jeg er fra Burma, men har vokst opp i Thailand. Stedet jeg vokste opp, heter Mae La flyktningleir og jeg bodde der i tolv år. Nå har jeg bodd i Norge i syv år og familien min bor i Valle i Setesdal. Sommeren 2014 fikk jeg være med på en solidaritetstur til Burma. Det var en kjempeflott tur sammen med andre norske ungdommer.

(Klikk på bildene for stor versjon, deretter klikk på pil til høyre venstre for bildene for å bla frem eller tilbake. Klikk på krysset for å lukke visning med stort bilde.)

Vi var to uker i Burma og byen Pakokku, hvor vi skulle bygge en skole. Det ble også tid til lek med barna og være sammen med befolkningen i landsbyen. Det ble også besøk i historiske byer som Bagan og Mandalay.

På turen lærte vi også mye om mat tradisjoner, ansikt uttrykk, kultur- og klær tradisjoner. Alle som var med på turen var stolte av burmere-folket og satte stor pris på det de hadde sett og lært. Jeg var nog den lykkeligeste fordi jeg fikk være en uke lengre for å besøke bestemora min og slekten i Pha-an, i Karen-staten.

Turen var fantastisk med mange minner. Jeg takker ADRA for at jeg fikk en sånn mulighet til å kunne reise tilbake og hjelpe barna da vi var på denne solidaritetsturen. Håper at jeg en dag skal kunne reise tilbake og hjelpe folket mitt. Takk til ADRA og takk til SABU for at solidaritetsturen gikk til Burma i år.

Hilsen
Wahnaydah David