Forsommer-dåp i Arendal

Sabbaten 20. mai var det dåpsgudstjeneste i Arendal Adventistkirke. Kirken var stappfull av medlemmer, foruten familie og andre venner av dåpskandidaten, Deborah Nyberg. Deborah er født og oppvokst i Wales i Stor-Britannia, men har de siste årene bodd i Grimstad og arbeidet som lærer på den internasjonale skolen i Arendal. Hun har to døtre.

Som en del av Gudstjenesten presenterte Deborah selv sin historie, «Veien tilbake til Jesus». Hun fortalte om sin kristne bakgrunn og hvordan hun i voksen alder mistet kontakten med Gud. Personlige opplevelser i 2008, bibelstudier på Internett og fordypnings-studier ifm læreryrket hjalp henne til å finne veien hjem igjen. I 2016 opplevde hun seg utfordret til å besøke Adventistkirken. Hun fortalte at hun ble så godt tatt imot at hun følte seg hjemme med en gang. Hun hadde gode samtaler med medlemmene og fulgte etterhvert et Bibelstudiekurs med Monica de Lange. Hun avsluttet sitt reisevitnesbyrd med bekjennelsen i Fil 1:6 om at hun er trygg på at han som begynte sin gode gjerning i henne også skal fullføre den helt til Jesu Kristi dag.

Det ble en spesiell høytid for henne å følge Jesus i Dåpens vann, liksom han ble døpt og som en bekjennelseshandling for Jesu død, begravelse og oppstandelse. Det ble dessuten en bekjennelse og en utfordring for oss alle – enten vi tok del i programmet eller helst var tilskuere.

Per de Lange, pastor i Arendal Adventistkirke.